Zablokowany nowy laptop Asus ,bo źle wpisałem konto....

Ni jak dostać się do konta ;............l,bo pomyliłem i w nowym laptopie i wpisałem ;.........,dopóki 'edge' nie stało się równorzędną przeglądarką z moją Operą  ..Pod pomylonym kontem udawało mi się logować na nowym Asusie wpisując 4-cyfrowy PIN ..Gdy stało się tak,że internet eksplorer z 'edge' stał się równoprawną przeglądarką  z Operą.. Pod pomylonym kontem Microsoft prosi o podanie nowego PIN-u, bo tamten stary stał się nieważny mam go skonfigurować..! Nie wiem jak zmienić pomylone konto, *********@9azeta.pl na to z którego korzystam stale;.......... W nowym tablecie ,bo piszę ze starego/14-lat/,pierwsza strona to, tapeta, pomylone konto i prośba o nowy PIN  Mam ten nowy PIN wstawić..Jeszcze niżej opcje logowania/jak w starym/ wpisuję moje konto .............ale to konto nie podaje mi żadnego PIN-u   Pomóżcie emerytowi,jego ....................świadczy to, o jego wieku.. Marzeniem moim jest odp.na podanego maila   .....

Witaj SlawekStaniszewski1,

Bardzo dziękuję za kontakt z naszym forum. Postaram się pomóc w rozwiązaniu problemu z logowaniem.

Aby lepiej zrozumieć zaistniałą sytuację proszę o odpowiedź na kilka poniższych pytań:

1. Czy dobrze rozumiem, że problem z logowniem występuje na laptopie (Asus)?

2. Czy obecnie może Pan zalogować się do systemu czy nie jest to możliwe i jedynie ma Pan dostęp do ekranu logowania?

3. Proszę o przesłanie zdjęcia (jeżeli to tylko możliwe) z widokiem ekranu logowania.

Prawdopodobnie będzie wymagana reinstalacja systemu aby założyć ponownie profil użytkownika i dodać do niego prawidłowy adres e-mial.

Przed tym krokiem proszę jednak o odpowiedź na te pytania.

Jeżeli na komputerze znajdują się jakieś ważne pliki osobiste będzie je można odzyskać (prawdopodobnie) przy użyciu nośnika instalacyjnego.

Obecnie proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.     

Pozdrawiam,
Mirosław

1 osoba uznała tę odpowiedź za pomocną

·

Czy ta odpowiedź była przydatna?

Przykro nam, że odpowiedź nie była pomocna.

Świetnie! Dziękujemy za opinię.

W jakim stopniu zadowala Cię ta odpowiedź?

Dziękujemy za opinię. Pomoże nam ona w ulepszeniu witryny.

Dziękujemy za opinię.

Napisałem już pod zapytaniem,ale Microsoft jest mocno zagmatwany,więc powtórzę: Ad 1)Tak nowy laptop to Asus ma W-10./Piszę teraz ze starego 14 lat ,też Asus z W-10/             Ad2) Nie mogę się zalogować ,bo pomyliłem konto,jest; slawcio48@9azeta,powinno być ;slawcio48gazeta.pl :9" i "g" podobne ,ale........                                                                                                     Ad 3) fotki nie prześlę bo, mylny mail ,na tle tapety a pod nim PIN nowy nie ważny,wołają o nowy..!! Jak nowy ,gdy pomyliłem e-maila...Wszystko do pewnego momentu ,grało dało się uruchomić wszystko na nowym laptopie jednak ,jednak gdy edge pokazała się obok mojej Opery,jako pełnoprawna  przeglądarka,zaczęli wołać o nowy PIN....Stąd słusznie Pan Mirosław uważa,że trzeba reinstalować system,aby ponownie założyć profil użytkownika i dodać do niego prawidłowy adres e-mail..    Super fajnie ,by było ,tylko jak to zrobić ,mam 73 lat,porwałem się na nowego Asusa ,ale w temacie nie jestem bystry..Bardzo bym chciał nowego używać bo stary Asus wolniutki jest ..!Pozdrawiam.. Po ciężkich bojach jest foto ekranu z nowego Asusa...Co ja się nagłówkowałem ,to tylko dziadek Sławek wie ....Ukłony..!Obraz 

·

Dziękujemy za opinię.

Dziękuję za odpowiedź.

Przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź.

Odpowiedź w jaki sposób utworzyć nowy profil użytkownika i prznieść się na niego zostało opisane w tym linku.

Mam nadzieję, że będzie to pomocna odpowiedź.

Czekamy na odpowiedź.

Pozdrawiam,
Mirosław

·

Dziękujemy za opinię.

Informacje o pytaniu

Ostatnio aktualizowane: lutego 16, 2025 Liczba wyświetleń: 990 Dotyczy: