Jak to wyłączyć, lub usunąć bym mógł mieć wszystkie uprawnienia??
Jak usunąć/wyłączyć TrustedInstaller??!!
Jak uzyskać wszystkie, pełne uprawnienia w swoim komputerze, by móc na nim robić dosłownie wszystko? głównie mi chodzi o to że nie mogę usunąć jakiegoś pliku z folderu "c:\Windows\system32" bo pojawia się że muszę mieć uprawnienia od TrustedInstaller,
a gdy wchodzę do karty zabezpieczeń, usuwam z niej TrustedInstaller i dodaje siebie do uprawnień pojawia się "Odmowa dostępu", nie wiem po co to dodano, jakieś zabezpieczenia.. ale to jest strasznie denerwujące i nie chcę tego! i wtedy muszę się łapać za program
Unlocker, który czasem też nie pomaga bo to jest za silne te TrustedInstaller. Tak samo w rejestrze, np. chce usunąć klucz z lokalizacji "Hkey_local_machine\software\microsoft\" to pojawia się odmowa dostępu i uprawnień też nie mogę zmienić, a moje konto to
Administrator, nie zwykłe. Administrator powinien mieć wszystkie uprawnienia.
Ten wątek jest zablokowany. Możesz głosować jako pomocne, ale nie możesz odpowiedzieć ani zasubskrybować tego wątku.
Zgłoś nadużycie
Szczegóły (wymagane):
Dziękujemy.
Przesłano zgłoszoną zawartość

Odpowiedź
Nie powinieneś zmieniać nic w systemie, co ma uprawnienia jako SYSTEM lub TrustedInstaller i tym podobne.
Funkcjonariusz milicji? Na wódkę? W biały dzień? W godzinach pracy? Z największą przyjemnością!
Jeśli bardzo chcesz to najpierw dany obiekt musisz przejąć na własność, potem zmienić uprawnienia do niego. Można to zrobić za pomocą interfejsu użytkownika lub za pomocą poleceń:
- Takeown - http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/cc753024(v=ws.10).aspx
- Icacls - http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/cc753525(v=ws.10).aspx
A po co to dodano? Aby podniesienie uprawnień na przykład przez złośliwe oprogramowanie nie miało dostępu do wszystkiego tym samym mogąc doszczętnie zniszczyć system operacyjny.
Teraz tylko użytkownik świadomy może to zrobić.
Życzę powodzenia w niszczeniu systemu i czekam na dalsze Twoje tematy z prośbą o pomoc "bo mi się sam Windows zepsuł" i "Microsoft jest zły".
Zgłoś nadużycie
Szczegóły (wymagane):
Dziękujemy.
Przesłano zgłoszoną zawartość
Liczba osób, które uznały tę odpowiedź za pomocną: 169
·Czy ta odpowiedź była przydatna?
Przykro nam, że odpowiedź nie była pomocna.
Świetnie! Dziękujemy za opinię.
W jakim stopniu zadowala Cię ta odpowiedź?
Dziękujemy za opinię. Pomoże nam ona w ulepszeniu witryny.
W jakim stopniu zadowala Cię ta odpowiedź?
Dziękujemy za opinię.
Informacje o pytaniu
Ostatnio aktualizowane: kwietnia 22, 2025 Liczba wyświetleń: 196 575 Dotyczy: