instalacja dlc do zoo tycoon 2 na windows 10

Dzień dobry mam problem albo raczje 2 problemy z instalacją dlc do zootycon 2 a konkretniej zainstalowałem bez problemów podstawową grę i dlc Extict animals i wszystko działa ale jak próbuję zainstalować dlc na ratunek zwierzakom albo dlc afrykańskie zwierzaki wyskakuje mi okienko że podstawa gra nie została zainstalowana. a w przypadku dlc podwodny świat pojawia mi się błąd "nie udało się uzyskać kodu ENU.dll".  uprzedzając oczywiste pytania, tak posiadana przeze mnie kopia gry jest legalna tak samo jak wszystkie dlc, próbowałem włączyć i wyłączyć komputer, próbowałem reinstalować podstawową grę i to kilka razy, próbowałem zmienić zgodność na windowsa xp ale tylko w 1 dlc w ogóle znalazłem taką opcje co i tak nic nie dało, próbowałem zmienić ścieżkę instalacji podstawowej gry na inną kilka razy w tym na tą "domyślną" i też nic. 

Witaj Anolis1,

Przepraszamy za długi czas oczekiwania na odpowiedź.

Dziękujemy za kontakt z naszym forum w sprawie instalacji gry.

Napisz proszę skąd pobierasz grę czy komputer oraz posiadany przez Pana system spełnia jej wymagania?

Jest to dość "stara" gra i środowisko w którym jest uruchamiana może w całości ich nie spełniać. 

Rozpoczął bym od tego kroku.

Dodatkowo przesyłam link do artykułu w którym znajdzie Pan informacje w jaki sposób ustawić zgodności starszych aplikacji z systemem Windows 10.

Obraz

W razie dodatkowych pytań pisz.

Pozdrawiam,
Mirosław

Czy ta odpowiedź była przydatna?

Przykro nam, że odpowiedź nie była pomocna.

Świetnie! Dziękujemy za opinię.

W jakim stopniu zadowala Cię ta odpowiedź?

Dziękujemy za opinię. Pomoże nam ona w ulepszeniu witryny.

W jakim stopniu zadowala Cię ta odpowiedź?

Dziękujemy za opinię.

Informacje o pytaniu

Ostatnio aktualizowane: kwietnia 4, 2025 Liczba wyświetleń: 591 Dotyczy: