I'm using headphones
Macdodo HP-349 Earplug Type-C Digital Earphone
When I plugged them in the first time everything was fine. System volume set to 20% was enough to listen to any music, but now even 100% is too low.
I have usb c port in my laptop and they are detected in volume mixer as Speakes ( AB13X USB Audio)
Headphones works fine, tested with phone.
All audio sliders are set to max, still to quet.
Zgłoś nadużycie
Dziękujemy.
Przesłano zgłoszoną zawartość
Ta odpowiedź została przetłumaczona automatycznie. W związku z tym mogą występować błędy gramatyczne lub dziwne sformułowania.
Witam
Dziękujemy za skontaktowanie się ze społecznością Microsoft Answers.
Zestaw słuchawkowy, o którym wspomniałeś, ma fizyczne przyciski głośności. Spróbuj wyregulować głośność i sprawdź, czy problem nadal występuje.
Jeśli przyciski nie działają, większość słuchawek USB ma wbudowane karty dźwiękowe, więc ustawienia głośności mogą być dostępne na poziomie sterownika.
Naciśnij WIndows+R i wprowadź "mmsys.cpl". Wybierz zestaw słuchawkowy >Właściwości->Poziomy. Sprawdź, czy pod głównym suwakiem znajdują się dodatkowe suwaki głośności. Jeśli tak, ustaw je na 100% i sprawdź, czy dźwięk jest słyszalny.
Jeśli nie ma suwaków lub nie mają one żadnego efektu, co zrobiłeś, gdy wystąpił problem (np. aktualizacja systemu lub sterowników lub instalacja określonego oprogramowania)? Kliknij prawym przyciskiem myszy Start->Menedżer urządzeń, rozwiń "Wejście i wyjście audio", "Kontrolery dźwięku, wideo i gier" oraz "Inne urządzenia", a następnie prześlij zrzut ekranu, abyśmy mogli zobaczyć Twoją konfigurację.
Czekamy na kontakt z Państwem.
Pozdrawiam
Johann - MSFT | Specjalista ds. pomocy technicznej społeczności firmy Microsoft
Zgłoś nadużycie
Dziękujemy.
Czy ta odpowiedź była przydatna?
Przykro nam, że odpowiedź nie była pomocna.
Świetnie! Dziękujemy za opinię.
W jakim stopniu zadowala Cię ta odpowiedź?
Dziękujemy za opinię. Pomoże nam ona w ulepszeniu witryny.
Dziękujemy za opinię.
Ta odpowiedź została przetłumaczona automatycznie. W związku z tym mogą występować błędy gramatyczne lub dziwne sformułowania.
Wszystkie sterowniki są aktualne, wszystkie suwaki są ustawione na max, słuchawki działały dobrze, doskonale współpracują z telefonem. Po podłączeniu do laptopa słuchawek 3,5 mm też działają dobrze, tylko usb mają problem. Pamiętam, że kiedy podłączyłem je (usb-c) po raz pierwszy głośność systemu była ustawiona na 100, to sprawiło, że upuściłem je bcs to było za głośne, zmieniłem na wygodne 30, ale teraz ten sam laptop i słuchawki ustawione na max dźwięk jak 3,5mm ustawione na 20.
Dane osobowe usunięte przez moderatora. Zapoznaj się z często zadawanymi pytaniami społeczności firmy Microsoft, aby uzyskać więcej informacji na temat ochrony prywatności. ***
Zgłoś nadużycie
Dziękujemy.
Dziękujemy za opinię.
Witam
Na podstawie zrzutów ekranu możesz spróbować wyłączyć dodatkowe przetwarzanie dźwięku i sprawdzić, czy problem nadal występuje.
Aby to zrobić, wybierz urządzenie audio USB i wybierz "Właściwości". Przejdź do zakładki "Zaawansowane" i wyłącz "Włącz ulepszenia ausio" (i inne podobne opcje dodane przez sterownik). Następnie przejdź do zakładki "Dźwięk przestrzenny" i wyłącz dźwięk przestrzenny.
Zgłoś nadużycie
Dziękujemy.
Dziękujemy za opinię.
Witam
Nie otrzymałem jeszcze od ciebie wiadomości. Jeśli jest coś jeszcze, co mogę dla Ciebie zrobić lub jeśli coś jest niejasne, nie wahaj się dać mi znać.
Zgłoś nadużycie
Dziękujemy.
Dziękujemy za opinię.
Witam
Nie otrzymałem od ciebie odpowiedzi od 96 godzin. Jeśli w tym momencie potrzebujesz dalszej pomocy, utwórz nowy wątek, aby omówić te obawy.
Zgłoś nadużycie
Dziękujemy.
Dziękujemy za opinię.
Informacje o pytaniu
Ostatnio aktualizowane: listopada 12, 2024 Liczba wyświetleń: 83 Dotyczy: