windows 10 1920 x 1080 çözünürlük sorunu. Monitör artık 1366 ile görüntü veriyor

Yaklaşık 5-6 yıldır kullandığım laptop ve monitörümde çözünürlük ayarım 1920 X1080'di. Bir gün çözünürlüğü daha da yükseltmeyi denedim. Bunu yaptığımda monitörde görüntü alamadım. Daha sonra işlemi geri aldığımda ise hiç bir şekilde görüntü çözünürlüklerinde 1920 x 1080'i göremiyor. Intel sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim. Geforce sürülerini güncelledim. BIOS'um da güncel. Ekran ayarlarında sadece ekran 2'de göster dediğimde monitörüm 1920x1080 60Hz yapm **** istiyor ve 1366'da görüntü vermiyor. Ekranı yinele dışında bir seçenek alamıyorum. Monitörüm philips marka ve internetten modelini aratıp sürücü aradığımda ise windows 10 sürücüsü yok en son windows 8 var.

Sorunun windowsdan kaynaklandığına eminim ancak forumda aramama rağmen bir çözüm bulamadım

Kullanıcılarımıza yardımcı olmak için çeviri hizmeti kullanmaktayız. Lütfen dil bilgisi hatalarını affedin.

İyi Günler VolkanÖnkibar1,

Benim adım Carlo, ben de Windows 10 pc ve sizin gibi topluluk üyesi kullanıyorum. Bunu çözmek için birlikte çalışalım.

-Windows tuşuna basın + X
-Aygıt Yöneticisi'ne git
-Görüntü Bağdaştırıcılarını Genişlet
-Yüklenen Görüntü sürücüsünü ara
-Sağ tıklama ve Güncelleme
-"Sürücü için bilgisayarıma gözat" yaz
-Mevcut sürücüleri seçeyim
-Eski bir sürücü seçin ve kullanın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ekranı değiştirmeye çalışın.

-Ayarlar'a git
-Sistem'e tıklayın
-Görüntüye Git
-Görüntü Çözünürlüğünü Önerilen ayarlara ayarlayın.

Sorun devam ederse, güncelleştirilmiş sürücüyü indirelim
Bilgisayarınızın tam modeli nedir?

Sistem modelini denetlemek için bu adımlarla devam edin.
-Windows tuşuna basın + R
-Msinfo32 yazın ve enter tuşuna basın.
-Sistem Modelini ve üreticisini arayın ve buraya gönderin.

Lütfen nasıl gittiğini bana bildirin.
İyi günler ve güvende kalın.

İçtenlikle
Carlo T.
*This is a public forum and I do not work for Microsoft nor do I have access to any user accounts. To protect your privacy, do not post any personal information.

2 kişi bu yanıtı yararlı buldu

·

Bu yanıt yararlı oldu mu?

Yardımcı olmadığı için üzgünüz.

Harika! Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz sitemizi geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Merhaba,

Bilgisayarım Asus K55VD modeli bir laptop. CMD ile Asus'un websitesini kontrol ettim ve BIOS sürümüm güncel. Bilgisayarımda Intel HD Graphics 4000 ekran kartı var. Bu ekran kartını aygıt yönetisinden kaldırdım. Daha sonra Intel'in websitesinden en güncel sürücüyü indirdim. Ancak sonuç değişmedi. Monitörüm ise philips marka. Monitörün bilgilerinde ise 1920 x1068 @60 hz desteklediği yazıyor. Ancak herhangi bir şekilde sadece 2. ekrana görüntü aktaramıyorum. Windows + p yaptığımda ""sadece 1. ekran" veya "ekranları yinele" dediğim takdirde görüntü alıyor. "Sadece ikinci ekran" ise çalışmıyor.

2 kişi bu yanıtı yararlı buldu

·

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz sitemizi geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

Kullanıcılarımıza yardımcı olmak için çeviri hizmeti kullanmaktayız. Lütfen dil bilgisi hatalarını affedin.

İyi Günler VolkanÖnkibar1,

Bu konuya geri döndüğünüz zamanı takdir ediyorum, üreticilerin web sitenizi kontrol ettim ve cihaz modelinizin Windows 10'da desteklenmediği görülüyor.
Asus olan üreticiniz, sürücü uyumluluğu yaşamanızın nedeni olan Windows 10 sürümü için bir sürücü yayınlamadı.

Lütfen aşağıdaki bağlantıya bakın.

https://www.asus.com/supportonly/K55VD/HelpDesk...

Serbest bırakıp kontrol edilen eski sürücüyü kullanmayı deneyebilirsiniz.

-Aygıt Yöneticisi'ne git
-Görüntü Bağdaştırıcılarını Genişlet
-Yüklenen Görüntü sürücüsünü ara
-Sağ tıklayın ve Kaldır

Kaldırıldıktan sonra, bu bağlantıya gidin ve sürücüyü indirin.

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversFo...

İndirildikten ve yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ekranı kontrol edin.

Sorun devam ederse, Asus'a ulaşmayı deneyebilir ve cihaz modeliniz için kullanabileceğiniz alternatif bir sürücü olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

İyi günler ve güvende kalın.

İçtenlikle
Carlo T.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Standart Yasal Uyarı: Bu, Microsoft'a bağlı olmayan bir web sitesidir. Sayfa doğru ve güvenli bilgiler veriyor gibi görünüyor. Sitede sık sık PUP (Potansiyel Olarak İstenmeyen Ürünler) olarak sınıflandırılan ürünlerin reklamını verebilecek reklamlara dikkat edin. İndirmeye ve yüklemeye karar vermeden önce sitede reklamı yapılan herhangi bir ürünü iyice araştırın.
*This is a public forum and I do not work for Microsoft nor do I have access to any user accounts. To protect your privacy, do not post any personal information.

3 kişi bu yanıtı yararlı buldu

·

Soru Bilgisi

Son Güncelleştirme: Nisan 7, 2025 Görüntüleme: 19.090 Şunlara uygulanır: