Harde schijf 100% in gebruik

Hallo,

Op dit forum / deze community lees ik het e.e.a. over de prestaties van de harde schijf en dat deze 100% in gebruik is.

Ik heb er zelf ook last van. Na het opstarten begint dit, wat ongeveer een paar minuten duurt.

Ik heb al in het logboek van Windows 8.1 gekeken, maar daar blijkt dat er geen fouten zijn (Ik heb gezocht op NTFS, DISK en ATAPI).

Het zoekresultaat van NTFS is dan als volgt:
Volume C: (\Device\HarddiskVolume2) is in orde. U hoeft geen actie te ondernemen.  

Wat is de beste manier om er voor te zorgen dat het schijfgebruik daalt? Als ik bij taakbeheer kijk, is het proces met het hoogste schijfgebruik rond de 0,5 mb/s.  Het is overigens wel te merken indien de schijf 100% aangeeft, aangezien de computer traag reageert.

Is het overigens ook raadzaam om de BIOS te updaten? 

Misschien handig, misschien toch overbodig

De laptop die ik gebruik is als volgt:

Asus X73S- K73SD (voorzien van een Intel core i7) met Windows 8.1 64 bit (upgrade van Windows 7)

Alvast bedankt!

Groeten,

Christiaan 

Antwoord
Antwoord

Hallo FaustRuitenbeek,

Toevallig dat ik even keek na het bericht of er ook reacties op waren. Daarom enige tijd tussen de berichten.

Wat ik heb gedaan is:

  1. Selecteer de eigenschappen van de C-schijf (rechtermuisknop op de C-schijf / eigenschappen)
  2. Selecteer tabblad 'Extra'
  3. Selecteer de knop 'Optimaliseren'
  4. Selectere onder Geplande optimalisatie de knop 'Uitschakelen'

Nu is de geplande optimalisatie Uit.

Sindsdien heb ik geen last meer van een 100% schijfgebruik.

Succes en met een vriendelijke groet,

REMvb

291 personen werden geholpen door dit antwoord

·

Is uw probleem hiermee opgelost?

Helaas, dit heeft niet geholpen.

Geweldig! Bedankt dat u dit als antwoord hebt gemarkeerd.

Hoe tevreden bent u met dit antwoord?

Hartelijk dank voor uw feedback. Daarmee kunnen we de site verbeteren.

Hoe tevreden bent u met deze reactie?

Hartelijk dank voor uw feedback.

Antwoord
Antwoord

Overigens toch weer Chrome weer geïnstalleerd. En wat schetst mijn verbazing ............. probleem weg.

Dus probeer een paar keer de-installeren - installeren van Chrome.

Wellicht helpt het ...................

64 personen werden geholpen door dit antwoord

·

Is uw probleem hiermee opgelost?

Helaas, dit heeft niet geholpen.

Geweldig! Bedankt dat u dit als antwoord hebt gemarkeerd.

Hoe tevreden bent u met dit antwoord?

Hartelijk dank voor uw feedback. Daarmee kunnen we de site verbeteren.

Hoe tevreden bent u met deze reactie?

Hartelijk dank voor uw feedback.

 
 

Vrageninfo


Laatst bijgewerkt 6 september 2020 Views 80.164 Van toepassing op: