No audio while steaming xbox to laptop?? :(

Okay so first things first love the ability to stream to laptop its been long awaited - be cool to stream the other way too, anyway I'm having problems with the audio as in there is none. Sometimes it will have audio but as soon as I come out of the window to do something else like use the internet then go back into streaming there will be no sound... Please help!

Thanks everyone! :)

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 5 Applies to:

Not sure if related, but I would either not have any audio, or lose it whenever the HDMI TV directly attached to the xbox one was not powered on. When I changed settings under Display & Sound > TV Connection from my previous settings of "HDMI" to auto-detect, suddenly Audio worked in almost every case.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Thanks for the suggestion nicojack but that made no difference for me the problem must be with the windows 10 xbox app :(

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I'm having the same issue at the moment. I'm still trouble shooting it, but no luck so far. Stream is perfect, but just cant get sound on my computer at the moment. If I figure it out I'll post it on here.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I found the sound option finally in the app for streaming and it directs you to Settings > TV & One Guide > Device Control > TV and you can't set this up unless you have Kinect or an IR hooked up. If this is the case this really sucks. If anyone finds a work around please comment. Really would like this up and running for my Twitch Stream.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Jmo I have found one way of temporarily fixing it, on your xbox go to Setting>Power & Startup>Restart now when you restart the stream it will have audio, this is really inconvenient though, hope someone else can figure this out!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Tried that Pledgemiester. No luck on my. :(

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

*** sorry to hear that rdwingman works for me you could also try restarting both laptop/pc and xbox? GL

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Having the problem here as well. The video and audio should both be streaming via Ethernet from the X1 to my PC correct?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hey there, flyjar! This thread is a little old. If you need further assistance, please post up a new thread detailing what you're running into and troubleshooting you've completed. This way our community can get you the individual support that works best on the forums. :)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.