Multiple Issues with Windows Media Center

Issue 1: Xbox isn't displaying MP4, Mpeg, M4v files in Windows Media Center

"Solutions" Tried:

1. Re-registering Video codecs List of regedit's used: http://pastebin.com/9EEyyiEx
2. Turning Windows Features On/Off WMP and WMC
3. sfc/scannow in elevated command prompt
4. Removing and Re-adding Media Extenders
5. Clearing WMP appdata
6. Clearing WMC Program Data
7. Restarting WMP and WMC services
8. Microsoft Fix It Tool
9. Both WMP Troubleshooters
10. Clearing Xbox Cache
11. Deleting and re-downloading Xbox "old" optional media update
12. Deleting and re-downloading Xbox"new" optional media update
13. Deleting Xbox Windows Media Center located under Games and Apps
14. Deleting WMC Users located under C:Users/Mc"___"

THREAD WITH SAME PROBLEM:
http://social.technet.microsoft.com/...f-e903b87a3efe

ISSUE 2: Xbox streams some songs in slow motion

"Solutions" Tried:

1. Re-encoding audio files
2. Re-downloading audio files
3. Deleting WMP Playlists and remaking them
4. ALL Solutions in Issue 1 Above

THREAD WITH SAME PROBLEM:
http://forums.xbox.com/xbox_forums/xbox_support/f/30/p/312497/1639444.aspx

If anyone knows how to fix any of the issues listed above please respond!

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 0 Applies to:

Hi Radical924,
 

Sounds like some frustrating issues!


For issue 1, it doesn't look like you've tried moving your video files to different folders on your PC and tried streaming from there. Is that possible to do? There may be an issue with the filepath or the folder name(s). I'll assume you've reset your network and also reset the media extension between console and PC? If not, please complete those steps as well.


For issue 2, is there any commonalities between which music files this happens with? Perhaps specific artists, albums, or file names? Have you tried perhaps downloading an alternate version of the same song and testing it?


Let us know when you can!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Alright | tried moving the files to a different folder path and setting them up in the new folder path and that didn't work. As for issue 2 it is completely random... the only commonalities are that they are audio files.

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Oh yea also how can i delete the other thread? This thread is more concise that is why I re-posted it and I don't want to get violated for a double post ( I also forgot lol).

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Also please update the pastebin link thanks : http://pastebin.com/sj4smU7P

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Please also add this to my post after number 14: 15. Re-locating my video library and accessing WMC in that new media library location

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

bump I still haven't found a solution and I'm sorry for being a pain...

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

bump

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

bump

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

...bump

http://www.youtube.com/user/Radical924?feature=guide

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Alright Radical. This issue sounds pretty frustrating. On your PC, right-click a video file, and choose "Properties". Next to "Opens With" what does it say?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.