Crackly Audio from Xbox One TV

hi all, has anyone encountered crackly or static-y audio when watching television thru the xbox one? I didn't have the issue at all when plugged directly to my TV but once it's routed thru the Xbox One it comes out sounding really bad at times.

Help?!

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 5 Applies to:

Have you tried to place the hdmi cable back in the television to see if the sound is okay?! That would rule the cable itself out. Then if that is okay could you try a different device (Xbox 360, dvd player, freeview box etc) in the hdmi port of the X1 to see if it is the actual port of the X1 itself. That would be my goal to rule out if the X1 had a problem. :)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ill try that out!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ok, bringing this back up since I've been tirelessly trying to fix this. Replaced the cables and it's still being lame. I'm wondering if it might be my television now.. But I feel like it's not!

I have an Insignia NS-46L240A13

www.insigniaproducts.com/.../NS-46L240A13.html

Not sure what else to do!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

A hard reset usually worked for me. I also only noticed it on Dolby. Since the April patch I have not experienced this, but now my 5.1 is not working. :sigh:

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Interesting, I'll try to reconfigure the settings, but still bummed the crackle seems to only happen on certain channels..

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

still having issues, has anyone experienced a faulty hdmi port on their xbox one? mine seems to be the TV to XBOX one, as the audio coming in has all the crackling..

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

G'day Macabre! It looks like that TV has 3 HDMI ports, according to your link. Have you tried plugging your console into a different port on the side of the TV to see if the crackling continues?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I actually plugged in my PS4 thru and on the same port, and no static / crackle. I'm suspecting now it's either my set up on the Xbox, or the Cable box itself? It's kind of a tricky one now..

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I've gotten the crackly sound a couple times in the TV app, but have noticed it a few times when switching to MGS and TitanFall.  Usually a reseating the power fixes it for a few days.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.