Xbox Live Lag - BT Home Hub

 

Hi,

 

I don't have any problems connecting to Xbox Live but i do have serious lag in every single game that i play. I have ran speed tests regular and my upload is 0.7meg and my download is 8meg, i do understand that it isn't the fastest upload but it is enough for Xbox as my friend has just 0.5 and he has no lag at all. I have tried opening ports, putting my Xbox into DMZ, connecting wired and wirelessly using the official wireless xbox lead. I just can't figure out for the life of me why i'm lagging so much,  i am not downloading excessively to be throttled and my ISP say i am not on a traffic managed tariff anyways. It's really getting to the point now where i'm thinking of selling the Xbox and trying if it's any better on the PS3 because it's just a complete waste of time to even try to play online now due to the extent of lag i have.

 

I would really appreciate any help i could get at all, thank you.

My statistics again:

 

BT Home Hub 2.0

0.7 Upload

8 Download

 

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 8 Applies to:

Also this isn't my main tag, i'm at work at the minute and have forgotten my main tags email.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi,

 

Can you go here:- http://www.pingtest.net and post a link to your results, it will generate a link when its finished the test, please post that link.

 


Also this is the best way to set-up the HH:- http://www.unofficialguidetolive.co.uk/faqs/56-bt-homehub-strict-nat-tbc

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi mate, thanks for the speedy reply, i can't actually do it right now due to being in work but my ping was around 40ms as i've done the speed test so many times, it averages between 30-42.

Thanks for the link, i've read over it quickly and i do have a open NAT permanently, ports are opened. Out of the troubleshooting , the only thing i haven't done is delete the Xbox from the device list, i will definately give that a go tonight.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

[View:http://www.pingtest.net/result/41289593.png]

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Can you try a few tests to different servers? The jitter isn't high but below 10ms would be better really. I would consider a full factory reset of the Hub as well (that will loose all of your changed settings though)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Just done a factory reset;

[View:http://www.pingtest.net/result/41291449.png]

[View:http://www.pingtest.net/result/41291530.png]

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Do you still lag in games after the reset then? Is it all games? I see you play Fifa, EA use their own servers which are certainly attributed with lag. What about call of duty do you lag on that?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Yeah just as bad, i play FIFA11 , COD and topspin 4  - lag in all of them

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ok well its hard to imagine it being the hub really unless its faulty, if its the same wired to the hub I would take it up with your ISP, I take it that its only started to happen recently?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.