Xbox goes to load up screen and then turns off after 10 seconds

I got my xbox and it turns on and goes to the xbox one logo screen then shuts down after 10 seconds?  anyone else having similar problems?  

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 75 Applies to:

Yes second console first one was bricked nothing out the door... broken

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Meant second one is now doing this where it shuts off after 10 secs

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ya.  I think mine was damaged in shipping.  Had some damage on box and heard really small particle moving around when i shook it.  I took it back and got a refund.  

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

www.facebook.com/photo.php

most frustrating thing ever.  You hit the power button and there is a whole lot of nothing for 30 - 45 seconds the finally you see the Xbox logo for 5-10 seconds then the system just turns off...  This is after 2 hours waiting to get support on why the xbox wouldn't register as being connected to my tv and having to hard reset it then start it in "low resolution mode"  

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Same problem at my Day One Edition.

Starting it 2 hours ago and there happens nothing than black screen...

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I had a similar issue.  When I would get to the green screen and then to the black screen where the Kinect boots up.  It would shut my whole system down.  Do you have your cable box running through it?  If so, from what I've read,  there may be a bug with the communication between the console and TV not allowing it to work properly.    You can try to turn off the settings associated with the console turning on an off your devices.  You could also try to clear and reset your TV devices.  If neither works just don't run the cable TV through the system until an update takes care of it.

Everyone I know that has a One and hasn't hooked it through the TV has had issues.  Don't know if this is what you have been experiencing but it may be a place to start.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Thanks for the idea but its not hooked up through the cable box. I wish it was the issue. Thanks for the idea

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.