Windows 8 RT - games are not able to connect to XBOX Live service

Hi,

 

I just bought a Win RT tablet and I am having issues to play any game that requires a XBOX Live connection.

As soon as the game wants to establish a connection, it freezes and stopped working.

 

I can't use the tablet for gaming at all because of this issue.

 

Are there pther users out there having this issue?

Does anybody know a solution for this?

 

 

Thx

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 9 Applies to:

Yes. I also have that issue and is very annoying. I can't get the synchronization across devices like Microsoft bragged about.... 😢

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

yeah...they need either supply a workaround for this or / and roll out a FIX.

....

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Good news! It seems they've fixed it at last!!! Yay!

Every single game I've tested now connects successfully to XBOX Live.

Thanks Microsoft! :D

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

still i am facing the same issue, any1 here has the same prob???

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi,

The issue is resolved for me...what happened:

Somehow the Tablet got the wrong date per default...means after 1st use or full reset the wrong date was configured.

I randomly realized that...changed the date(it was like 1d ahead) accordingly...and Boom...it worked.

I am kinda curious if this is the same matter for you, as I think the tablet can not synch with the servers having a wrong date.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi stevegerbothe!  Thanks for the update on your issue, and yeah that's a great step for troubleshooting.  Good call.

ratul0706: if you are still experiencing issues after trying that, you are welcome to start your own thread and we'll make sure to get you some help. :)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

thanks for the support guys, i tried stevegerbothe suggestion but it didnt worked out, moreover i think this prob is either from microsoft or my internet is not stable enough because i faced this prob even before but after some days it got fixed on its own so i think i should do the same and observe a little more.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.