WEP Encryption and Unable to Connect to Live

I recently changed my connection type from a WPA security to a WEP key so I could have my PSP, DS, 360 and laptops all connected on our home network. At any given time, there are 2 laptops and one additional device connected. I didn't change anything else about our router(Linksys Wireless -G WRTS54GS), and my Open NAT settings are still the same, so that shouldn't have messed up. 

The issue I'm having, is my 360 will connect to the router fine, but has an issue connecting to the internet. Either it will connect and verify(as it did in a Test Connection setting), or or will not connect and error out. I have no idea why it's doing this, or what to do in response. Anyone know what's wrong?

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 7 Applies to:

That 335A codes looks similar to an update error code. Is the console trying to update? And is that the complete error code, or is there more to it? As for the WXYZ code, those aren't as helpful as the textual codes that might come up. Is there any other text listed when you run the connection test?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Addendum: The bolded questions from the sticky.

What Country/State/Province do you live in? Ontario, Canada

Modem brand & model number:  DCP2100 series Cable Modem Scientific Atlanta WebStar

Router brand & model number:  Linksys Wireless-G With Speedboost WRTS54GS

Network Connection Type: Wireless/Wired Wireless

If Wireless, what type of encryption are you using?  WEP

Things you have tried: Nothing, don't know what to do

Is UPnP Enabled? Yes/no/Unknown Unknown

Is NAT Type Open? Open

Any Error Codes you encounter:  Able to connect to router, but not internet

What type of internet do you have? Cable/DSL/T1/3G?  Cable

Who is your ISP(Internet Service Provider)? Rogers

When you run "Test Xbox LIVE connection" what is the exact message shown on screen? Unable to connect to the internet.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

It keeps giving me mostly errors when connecting to the internet. Those are the only error codes it gives me.

Either it'll connect to the router then not the internet, or it'll connect to internet, router, XBL, then lose connection. I've NEVER had this issue before, until changing the encryption, and I need WEP for other devices in the household.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Just to be clear, if you (temporarily) change the wireless security to something other than WEP (or if you disable it entirely), does the issue persist?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Yes to the second, and when I started today's download, I got this error after a few moments:

335A-0000-0080-0300-8007

Also, when I ran the test, this was the code it gave me:

W 0000-0021

X 0000-000D

Y 0000-0000

Z 0000-0000

ID: 0004-0000

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Is there more text available when you preform that connection test? Also, have you tried connecting with those other wireless devices powered off?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.