Was fine last week, not SUPER slow

Last week my XBOX Live was running flawlessly.

This week, when I booted it up for the update, well, the update took awhile. Then when all was said and done, my XBOX Live service is running slow. It takes awhile for everything to load up... that is, IF it loads up. I've also been having alot of disconnects as well as being unable to connect to the service at all!

Everything was fine for a year, and now suddenly, my XBOX can't properly connect to live. What gives?!

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 3 Applies to:

Try a power re-cycle of your network.  It might not help, but often it clears up many problems

Power off your modem, your router (if you have one), your PCs, laptops, xboxes.  Power off everything on your network.

Note:  some modems have a battery back up and can't be powered off.  Use the "Reset" button on the modem in this case

Let the whole system set unpowered for 30 minutes or more.

Then power them back on in this order.

1. Power on the modem (Wait a few minutes for the lights on the modem to settle down)

2. power on the router (Wait a few minutes here too)

3.  Power on your PC (Check to see that you have internet connectivity)

4. Power on your xbox  (Hopefully all works well at this point)

5. After your xbox is working properly and with your xbox still powered on, turn on the other devices on your network.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.