Slow Netflix Start up

Hey all.

Just giving some feedback on my recent Netflix experience.  For about a month or so I have experienced VERY slow start up of Netflix services.  Here is what happens:

Netflix starts out saying I have two bars of signal strength, after a bit asks me if I want to continue to load the selected title as my connection may be too slow, then after about 4-5 minutes, the movie will actually start.  After that, I rarely have any issues.  Playback will usually go to HD.

I have uninstalled and reinstalled the application and cleared the cache as well.

I have two 360's, one on wireless and one wired.  They both use the same network and both have the same problem.  I will remind you that this is only a recent issue.

I also watch Netflix through my Wii AND PS3.  My Wii takes 30 seconds to load and start running a title and my PS3 takes about 20 seconds to load and start running a title. 

Obviously I am a 360 fan but this issue is annoying as heck.

 

 

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 5 Applies to:

To be clear, do you experience a similar issue in any other application on your Xbox 360? Do games take longer than usual to load up? How about downloads for items such as demos or trailers? Do they seem to be at their usual speed?

And as for the other systems using Netflix, are they connected to the same network through the same network point?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

No other issues on the 360.  Online gaming fine, last.fm fine, trailers fine.

Both the Wii and the PS3 are on the same network connected wirelessly.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Okay, so I see that you're having the issue on both the wired and wireless connection. I'm assuming the wired connection is through the router. Is this correct? Could you try connecting the Xbox 360s directly to the modem, one at a time, to see if the issue occurs then, too?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.