Random disconnects from xbox live

Second post as the first one deleted itself.

My Xbox is disconnecting from Xbox Live randomly and reconnecting within seconds.

It shows everyone disconnecting from the party and rejoining, whereas in fact I am the one who is disconnecting, because of this problem, and I return at the bottom of the party list.

It also happens during games, for example in Call of Duty Black Ops it says network disconnected; on other games such as Halo Reach it shows me the starting game screen and then reconnects me after a few seconds. During the whole of this time I am the only one seeing the screen, others in the party can continue playing.

I am using Halo Reach XBox Slim. THe first few months there were no problems, now this happens continually.

I have had earlier models of the XBox - 60gb and Elite - without these problems. The network into the house is the same.

I am using Devolo, to allow the in-house power lines to carry the network in place of ethernet or wireless. This is effective with other devices and is also the way I connected previous XBoxes - and was used successfully with this XBox until the current issue started..

 

 

What Country/State/Province do you live in? WALES UK
Modem brand & model number: N/A
Router brand & model number: Netgear
Network Connection Type: Wireless/Wired WIRED
Things you have tried:
Is UPnP Enabled? Yes/no/Unknown
Is NAT Type Open?
Any Error Codes you encounter:
What type of internet do you have? Cable/DSL/T1/3G?
Who is your ISP(Internet Service Provider)?
After you run "Test Xbox LIVE connection" and click on "More info", what is the exact message shown on screen?

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 0 Applies to:

Changed the router and that seems to have fixed my problem, thanks anyway. =D

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ok thanks ill try phoning them tomorrow, but would having a bad upload speed make me randomly disconnect? Also Tthe more recent pingtest ive done havent had any packetloss and ive noticed during the night it does seem to disconnect less frequently.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

That could be... I'm also concerned about your upload speed. Generally speaking, I recommend an upload of around 1 MB for gaming on LIVE. You may want to call your ISP to discuss a better speed for online gaming.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ok so ive been trying pingtest.net and every few times i test it it gives my either 2% packet loss or packet loss precent could not be retrived, ive tried this on my wireless laptop and wired pc do you think that this may be the cause?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Yes ive tried unplugging the router a few times but no diffrence.

My ping is 59ms, Download speed is 3.21Mbps, Upload speed is 0.52Mbps

Atleast according to speedtest.net it is

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hey mate, just to be sure, have you tried power-cycling (fancy term for unplugging and then plugging back in) your router and modem? Also, could you please run a connection speed test from your PC, and then post the upload, download, and ping here?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

sorry again.......

What type of internet do you have? ADSL

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

What Country/State/Province do you live in? WALES UK

Modem brand & model number: N/A

Router brand & model number: Netgear

Network Connection Type: Wireless/Wired WIRED

Things you have tried: Chagning the Devolo box, changing ethernet cable, removing the hardraive then reconnecting it

Is UPnP Enabled? Unknown

Is NAT Type Open? yes

Any Error Codes you encounter:W: 0000-000B X: 0000-F001 Y: 20A8-4840 Z: 0000-0000 ID: FFFF-FFFF  

What type of internet do you have? 20 gb Broadband

Who is your ISP(Internet Service Provider)? Sky

After you run "Test Xbox LIVE connection" and click on "More info", what is the exact message shown on screen? Nothing it connects the first time fine

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.