Random Disconnects from LIVE

Not sure if anyone else has had a problem like this, however I am having issues with XBOX LIVE disconnecting while I play single player games. 

If stays on fine if I am online (playing ranked NHL 12, or Battlefield, for example) but when I play a single player mode of a game (Battlefield, Dead Island, LEGO Games, Need For Speed: The Run) it will disconnect.
Sometimes after 5 mins, others after 30, others not for an hour or so.

I am on a VM Superhub
Forwarded ports 80, 3704, 53, 88
Static IP (changed form dynamic to see if it made a difference)

Any suggestions as to what could be causing it? 

What Country/State/Province do you live in? Essex - UK
Modem brand & model number:
 Virgin Media Superhub / VMDG480
Router brand & model number:
  Virgin Media Superhub / VMDG480
If Wireless, are you using a white or black external adapter, or an internal (Xbox 360S) adapter?
Things you have tried: SEE ABOVE
Is UPnP Enabled? Yes
Do you have a NAT error? If so, what is your NAT? Open
Any Error Codes you encounter: NONE
Who is your ISP(Internet Service Provider)? Virgin Media 

After you run "Test Xbox LIVE connection" press “Y” for "More Info”. In the pop-up that appears, what are the following values, if shown? (If a value below does not appear for you, just leave it blank.)
W: 0000 - 0008
X: 0000 - F009
Y: 20A8 - 4840
Z: 0000 - 0000
ID: FFFF - FFFF
L: 0015 - 10F0
Q: 801C - 274C
T: Wired
D: N/A
S: N/A
C:E N/A

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 6 Applies to:

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

For the record:

I have also tried the following...

Factory reset of both the router and the Xbox

Clearing cache on Xbox

Resetting the netwoek settings

Turning off all devices (many times, including over night) then restarting

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hey there Bradigor! I understand you are having some disconnect issues when playing your single player games. I see you've tried a lot of our basic steps already, so thanks for that! In addition, have you also tried downloading your profile again? Let me know if that helps. If not, can you please go to http://speedtest.net on a computer on the same network as your console, take the test there, and post the result image back here. Let me know how that goes, thanks!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I haven't tried re-downloading my profile. Will that affect my save files?

Here are the speedtest results.

[View:http://www.speedtest.net/result/1779912766.png]

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

This can be caused by a number of issues, the simplest being just to clear your cache, to having to re download your account.  

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I have re-downloaded my profile and touch wood, it seems to have fixed the problem.

I fully expect that to be famous last words though. Shall report back in a few days.

Thanks guys.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi I'm having the same problem so I'm goin to clear my cache. I'm just wondering what exactly does clearing the cache do ? Does it delete achievements, saved gameplay, e.t.c.. ?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

hiya,

am using vm superhub and get similar i have turned off firewall under services and use wired connection and although tthis still happens it is not as often,

have you tried talking to vm as they are aware that some older superhubs ie more than three months old have updated the firmware and sometimes have problems with the update.

if you do use wireless and have this problem try changing the channel from auto to something like 3 under wireless settings.

hope this is somewhat helpful..:)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hey Spud, deleting the cache removes temporary files, such as game and app updates. Clearing the cache will not affect save games, achievements, or anything else of that nature. :-)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ok an update.

Still having the issue even after trying the following:

Re-downloading profile

Clearing Cache again

I have also tried extra steps.

Removing the forwarded ports and having just upnp set

Turning off upnp and just having forwarded port

Having neither upnp turned on, nor ports forwarded.

This is becoming really frustrating and is ruining my experience of the xbox.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I am having the exact same issues as bradigor. I am also curretly on Virgin Media (UK ISP) and have been having these issues since the recent update. The only difference is mine will disconnect no matter what game I am playing, whether that be singleplayer or mulitplayer

Ran out of ideas..

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.