NAT type is open, can't connect to any online games.

So, finally after getting my ISP to provide me with a public IP address and getting my nat from strict to open, I still can't find anyone in ANY game. Multiplayer test still fails all the time or tells me high packet loss, but I can't fix that either. Tried playing some games on my ps4 though, and they all work fine. I just don't get it.

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 21 Applies to:

Hi, i think i have a similar issue. I have a 35mb cable connection, but my detailed network statistic tests keep giving me less then 1mb (around 0.2mb and 0.5mb), so i cant play any game. I have tested my connection on pc many times and its ok.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

My NAT is open too, and i have 30% packet loss either. 24h ago was all good, i think its a Xbox side problem.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Yeah, not sure what's going on. After trying to connect to anyone in halo mcc and getting stuck on "fetching online profile" in advanced warfare, I went to my friend's house and everything works fine for him. The detailed network test is always different, between 1-6 Mbps download and apparently no upload at all. I don't have the greatest internet, but I know the upload speed is at least 1mbps

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Olá, gostaria de uma ajuda.

A minha NAT está no modo ABRIR, isso é normal?

Ou ela deveria estar ABERTO?

[Translation: 

Hello, I would like some help.

My NAT is OPEN, is this normal?

Or she should be open?]

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Greetings Berzerk!

Appreciate if you can answer the questions up front, so that people trying to help can have a better understanding of your situation.

What Country/State/Province do you live in? 
Modem brand & model number: 
Router brand & model number:
How many Xbox 360 and Xbox One consoles are connected to this router?: 
Wired or Wireless (for each console): 
Things you have tried: 
Is UPnP Enabled? Yes/No/Unknown:
Do you have a NAT error? If so, what is your NAT type?:
Any Error Codes you encounter: 
Who is your ISP? (Internet Service Provider):

@GutembergDK - If your NAT type shows as Open, then you have the least restrictive form of NAT behaviour, which is perfectly fine.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi,                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Ive been having a packet loss of 100% but i can still look to see my friends that are online but every time i play multiplayer no matter what i do i cant play online. PLEASE HELP!!!!!!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

@FaiZ Camper - If you haven't already, please go ahead and start a new thread, along with a detailed description of your situation and any troubleshooting steps you've taken so far.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.