NAT error even when plugged directly into modem.

I got a NAT error upon connecting my new 360 S to my wireless. I went through all of the troubleshooting steps, including port forwarding (I tried triggering too), setting NAT filter to open, and everything else suggested on the troubleshooting page (As well as several other pages offering the same assistance). Even when I use a wire connection, plugging directly into the modem, I still get the NAT issue. Can anyone help?
Modem: motorolla 12vdc
Router: Netgear  WNR2000

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 9 Applies to:

So your PC works connected to the Netgear now but your Xbox cannot see your Wifi is that right?  There's no real reason for that to have changed really, ensure your wireless is broadcasting and its using a unique network name (SSID) and that you security is set to WPA2-PSK(AES) that is the best security on that router

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Alright, I'm all connected when I'm plugged in but my xbox stopped reading my wifi (it reads my neighbors though)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

It seems all of my Xbox's Network settings reset to 0.0.0.0..

I'm definitely bridged though, the Indian Bellsouth guy told me himself  

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

So its definitely bridged now then? If so that is a good start and you can work on getting it open via the router (which you wouldn't have been able to do until bridged). Set your Xbox ip address to auto and ensure UPnP is enabled on the Netgear, no portforwarding, no DMZ. Then restart the router and Xbox and try again and let me know what the NAT status is.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Alright, I bridged the connections (after accidentally cutting myself from the internet and spending an hour on hold getting it fixed lol), but still no dice :(

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Nope its definitely a router and your "double NAT'ing" read through this guide for the motorola to resolve it:- www.unofficialguidetolive.co.uk/.../62-my-nat-is-strict-or-moderate

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

It's not a router as well, just a modem, and my Netgear router works perfectly fine with it, as well as everything aside from my xbox. It does say 2210-02-1022

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi, your modem is very likely to be a router as well,. you need to find out how to bridge it if you want to use a Netgear with it as well, I would discuss it with your ISP . Are you sure that is the model of the motorola? Does it say 2210 on it?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.