MTU Settings Error

First off I've read the sticky over the MTU topic already and followed the steps. I've also gone through the entire "Can't Connect to Xbox LIVE Solution" to no avail.

I was watching Netflix on my Xbox when it dropped connection and told me I was no longer connected to LIVE. This happens on occasion, so I restarted my system an router and then the whole MTU ordeal started. I'm still able to access the Internet via computer with no problem, I used my PS3 to access Netflix and tried a couple of games online as well with no problem.

This is the first time I've had this error message show up. I've had the same cable modem and router for 2 years with no issues until now. And they are still working with ever other device I have and my plan or status with my internet provider has not changed.

What Country/State/Province do you live in?

U.S. Oklahoma
Modem brand & model number:

Motorola SBV5222
Router brand & model number:

Linksys WRT54GS2
Network Connection Type: Wireless/Wired

Wired
Things you have tried: 

Followed in entirety the MTU Sticky.

Followed the "Can't Connect to Xbox LIVE Solution" Wizard.

Directly connected Xbox to router.

Reset All devices and connections

Checked all cables and cords were connected

Set Xbox to DMZ on router

MTU setting on souter is listed as "Auto" with max MTU setting at 1500.

Is UPnP Enabled? Yes/no/Unknown

It is enabled, I have also disabled it and re-enabled it.

Is NAT Type Open? 

Yes
Any Error Codes you encounter: 

MTU error when connecting from router.

When connected directly to router I recieved no error message but still was told "unable to connect to LIVE"
What type of internet do you have? Cable/DSL/T1/3G? 

Cable
Who is your ISP(Internet Service Provider)? 

COX Cable
After you run "Test Xbox LIVE connection" and click on "More info", what is the exact message shown on screen?

Your network doesn't have a suffiecent MTU setting. Xbox LIVE requires a minimum MTU setting of 1364.

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 10 Applies to:

I'm having the same issue. Our ISP is the same. I wonder what's going on with COX... This is annoying

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Its very annoying, I don't know whats changed on their end if anything. But a lot of other people seem to be having other various connection issues with LIVE so it might not be a COX thing. But who knows.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Yeah, I went and looked around and saw the same thing. It makes me feel better, to be honest. Now I know I'm not the only one dealing with this and it's more likely to be solved. Hopefully, anyways.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

It seems like everyone on here that has the Live problem has Cox as their provider.  

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

In OKC with COX.  I am down for same reason.  I have been having connection issues for almost 2 weeks, but today is first time to have the MTU error.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Well it seems it was a COX Cable problem of some unspecified sort but it is working now for me. Contacted COX but was provided little useful information as to what the problem was.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Glad to hear it's working for you now :)

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.