Headset Adapter will not unmute

Hello, I purchased a headset from Turtle Beach about two months ago. I competed the controller update and everything was working fine for about a week. When I turned my xbox on I noticed that the mute button was on and that there was no sound coming through my headset anymore. The mute button will not change from unmute no matter how many times I press it. 

I was just wondering how I can solve this issue because as it stand the headset is pretty much worthless.

Would like to mention also that the headset does work. I connected it to my phone and played music and I could hear it. So I know its a problem with the adapter.

Thanks, 
Matt

 

Question Info


Last updated September 15, 2018 Views 1,510 Applies to:

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

I have the same problem do you found a solution ?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Sorry this is a late reply, I had the same issue just, wouldn't unmute whatsoever, reset controller, took battery out of controller, cleared the cache....no solution

But then I decided to go into settings and then re-update the controller and it worked again..

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

i have this exact problem. The headset adapter is brand new (i just got my x1 tonight).  I updated the default controller just fine, however, it doesn't matter if I'm using the default controller or my scuf. The headset adapter won't unmute itself. The little orange light just continually stays on. I can hear game volume through my a40's just fine and I can hear everyone in party, but I'm muted. This is really frustrating.

I have tried everything listed on various forums. I've narrowed it down to the physical adapter. When I plug the standard x1 cheap mic into either controller (default or scuf), I can talk just fine and the mute / unmute works perfectly. When I plug the adapter back in, the orange mute won't turn off.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I also just bought my AW x1 tonight. My stereo adapter is stuck on mute, the standard mic that comes with the xbox works just fine. After troubleshooting, i've determined it's probably a hardware issue.

anyone else have this issue?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Also having this issue, the fix i've found seems to be reupdating the controller whenever it happens. This is a bit of a joke as it takes a while and if you have to do it every time then it's going to get tedious...

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

My headset didn't unmute even after reupdating the controller... Does anyone found the solution?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Same boat as you yanokslol

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

i had this exact same issues as you guys.. reupdating the controller with the adaptor plugged in seemed to fix it for me.. they really need to fix this!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Is there an answer to this issue yet?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I have this issue also.  Every time I go to update my controller it says there was a problem. Even after I fix it it still won't work.  I don't want this to become a waste of money.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.