FAQ: Handleiding Post Lay-out

Posten op de  xbox forums wil nog wel eens problemen opleveren omdat De software waar het op draait gebaseerd is op Word/Frontpage waarbij er soms layouts ontstaan, maar hoe je het niet bedoelt had. Hierbij een uitleg.

Quick respond


Quick respond gebruik je als je snel wilt reageren een klein tekstje als antwoord en posten maar. Niks nieuws onder zon.Use rich formattingWanneer je wilt reageren via Use rich formatting mat name voor het plaatsen van linkjes, een quote van een andere gebruiker toevoegen of een image of movie wilt plaatsen, kan gebruik maken van het pannel.

Wil je nu een bericht "Quoten" van een andere gebruiker, dan druk je op de groende link:

Het is zelfs mogelijk je tekst voor te bereiden in Word of Frontpage, dat bestand locaal opslaan en het bestand naar het forum importeren.

Ik leg hieronder even de meest gebruikte functies uit

Dik gedrukt
Schuine letters
Onderstrepen
Doorstrepen

Al deze functies gebruik je door je tekst selecteren en met de muis op een van de functies te drukken.

Dit zelfde selecteren van tekst werkt ook  bij kleuren. Selecteer de tekst en kies een kleur uit.
Achtergrond kleur in je tekst
De tekst een andere kleur


Linken plaatsen

Als je een link wilt plaatsen dan kan je dat op 2 manieren laten zien. Je selecteert de tekst met je muis. Dat kan een geschreven stukje tekst zijn of je hebt een url geplakt. Drukt daarna op deze knop. en je krijgt het volgende venster voor je.Nu iets grappigs. Je ziet, in het geval als je een geschreven tekst hebt geselecteerd, je tekst bij de "Link URL" staan. Zet het stukje tekst in "Title" en de URL in "Link URL". Eventueel kan je er nog voor kiezen om de link in een nieuw venster te laten open. Standaard is deze ingesteld op "_blank" alias "Open this window / frame". Of terwijl hij opent de url in de zelfde pagina.


Plaatjes & videos

Om plaatjes en video"s te kunnen posten heb je wat aan HTML codes nodig en moet je niet in het Use rich formatting gedeelte zitten maar in het gedeelte zitten.Plaatjes
Als je plaatjes wilt posten gebruik je de volgende code.

Tussen de aanhalingstekens zet je een URL waar het plaatje online staat.

Bijvoorbeeld:


Resultaat


Video's
Video's laten zien van af bijvoorbeeld Youtube is niet zo moeilijk.

Wanneer je een code wilt implanteren hoef je niet perse in het HTML gedeelte te zitten. Via de "Quick respond" en in de "Use rich formatting" is de code [video:][/video] in te voeren met achter de dubbelepunt de link.

Voorbeeld van een code


Resultaat [View:http://www.youtube.com/watch?v=ECxFZQAiPEI]


Tot slot witregels

Het wil nog wel een zo zijn dat als je de tekst een extra witregel gegeven hebt, dat de extra regel niet gepost word.

Dit is op te lossen door in de "Use rich formatting" te typen en de [shift]+[enter] te gebruiken voor de volgende alinea.

Soms wil dat niet omdat de pagina dan verkeerd is ingeladen en word het bericht nog fout neer gezet. Zoek in het HTML gedeelte tussen de tekst naar begin P tages en einde P tags en vervang ze voor dubbele BR tags.

Voorbeeldje:

Wie deze lijst wilt aanvullen.

Be my quest.

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 2 Applies to: