Error Code: 0x80072f8f Can't sign into xboxlive please try again ina few mins or accountlive.com.Signin: 0x80072f8f

This is an almost daily occurence. It takes 30-60mins to rectify itself. During that time I cannot watch netflix, play multiplayer,access internet explorer as it says I do not have an xboxlive Gold account. Works fine on Xbox 360 but have to wait until xbox One catches up. Any solutions forthcoming from xbox ambassadors or support personnel are welcome. "Other Same Here" or "check xboxlive.com/status" replies are not. Be part of the solution, NOT the problem people.

 

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 1,878 Applies to:

That error code references to a networking error. You should try to reboot your router or cable modem by unplugging the power cable for about 10 seconds and plugging it back in.

.

If your problem persists, check out this page and compare your results below..

Gameplay:

Ping < 50: You should be just fine

Ping > 50: May notice slight lag occasionally

Ping > 75: You will notice lag

Ping > 100: It will be very hard to play online

Ping > 125: It will be extremely hard to play online

Ping > 150: You will be very lucky if you can even find a match

.

Video streaming (like Netflix)

Download speed is what you really need for this, and your ping is dependent on this as well. If you have a good ping, you should be fine. If not, you should check your download speed and compare it to the app's requirements.

.

If your speeds are bad, you should consider calling your ISP (Internet Service Provider) about the issue, they will usually optimize your speeds for you to stop the problem.

.

I hope this helped solve your problem, and I would love to hear back from you.

Good luck!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Same problem here with the same error message. All my credentials are correct and I have a 60mbps connection.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hey there StampyCat5464,

I'm sorry to hear about the issue. Since this thread is pretty old, I would suggest creating a new thread detailing what you're experiencing. This way you can receive support catered specifically to you from our community. Thanks in advance!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.