Connects to Live then disconnects 5-10 minutes later - 80151904

When I switch on my Xbox 360 I can sign in to Live, however about 5-10 minutes later I lose connection to Live and when I try to reconnect I get the error message 80151904. After a while I can reconnect but the process repeats.

I have tried the recommendations for fixing this error code found on this website however these have had no effect. 

This has only started occurring since 14/12/2013 and I am using a wired connection.

There is no effect on the internet connection with other devices, such as my computer, so it appears to be an Xbox Live issue.

 

Thanks for any advice.

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 3 Applies to:

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

Greetings Jphilip1!

Could I have you go over the following steps up front, to hopefully get you back up and running again.

Browse to Xbox network settings and select Configure Network. Select the Additional settings tab and select Restore network settings to factory defaults. Press "B" on your controller and select Test Xbox LIVE Connection

Let's focus on the next steps: Delete Profile Only from the Xbox storage device, clear system cache (three times in a row) and finally, recover your profile from LIVE.

How to delete Xbox LIVE profile safely
Before you delete your profile you have to know the username and password for your Microsoft account that is associated with your profile.

  1. Go to Settings, and then select System.
  2. Select Storage.
  3. Select All Devices.
  4. Select Gamer Profiles.
  5. Select the gamertag that you want to delete.
  6. Select Delete.
  7. Select Delete Profile Only. This deletes the profile but leaves saved games and achievements.

Clear Xbox system cache (3 times in a row)
 

  1. Press the Guide button on your controller, go to Settings, and select System Settings.
  2. Select Storage or Memory.
  3. Highlight any storage device, and then press Y on your controller.
  4. Select Clear System Cache.
  5. Important: Clear your Xbox system cache 3 times in row.

Restart your console.

Download Xbox LIVE profile

  1. Press the Xbox Guide button on your controller (large X button in the center of your controller).
  2. Select Download Profile.
  3. Enter the Microsoft account associated with your Xbox LIVE gamertag.
  4. Enter your Microsoft account password.

If these steps did not resolve your issue, please read: START HERE for connection troubleshooting! And post back in full detail (the bits in bold) Also include any troubleshooting steps you have tried so far so we don't post up solutions that you have already tried.

Thank you! 

 

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi, thanks for your help. It does not seem to be fixed, after 20 minutes back on Live I was again disconnected in the same manner as before.

I have now followed the steps in the START HERE for connection troubleshooting! link and after running a network connection test using Test Xbox LIVE Connection as suggested it said that everything was connected but I had a service alert with a yellow exclamation mark saying: Service: Service Alert. I have the values that appear when pressing Y on this part if those would be helpful?

Many thanks. 

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

We have been having the same problems for 3 days. I am told it is their server!!!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Ok philip, let's take it to the next level. But before we do so, please answer the questions up front, so we can get a better understanding of your situation.

What Country/State/Province do you live in? 
Modem brand & model number: 
Router brand & model number: 
If Wireless, are you using a white or black external adapter, or an internal (Xbox 360S) adapter?
Things you have tried: 
Is UPnP Enabled? Yes/no/Unknown
Do you have a NAT error? If so, what is your NAT type?
Any Error Codes you encounter: 
Who is your ISP(Internet Service Provider)? 
After you run "Test Xbox LIVE connection" press “Y” for "More Info”. In the pop-up that appears, what are the following values, if shown? (If a value below does not appear for you, just leave it blank.)
W:
X:
Y:
Z:
ID:
L:
Q:
T:
D:
S:
C:

Thank you!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Country: England

Modem: Unsure, this could be the same as the router?

Router: BT Home Hub 2.0 and I think the model number is 044024

I am using a wired connection.

I have tried your suggestions above and followed the 'START HERE for connection troubleshooting!' thread.

UPnP is enabled.

There is no NAT error.

Error Code 80151904 appears when initially trying to reconnect.

My ISP is BT.

After I press Y i get the following values:

W: 0000-000B

X: 000-F001

Y: 20A8-4840

Z: 0000-0000

ID: FFFF-FFFF

L: 0015-10F1

Q: 8015-100C

T: Wired

A: 192.168.1.72/255.255.255.0

G: 192.168.1.254

D: 192.168.1.254/0.0.0.0

I don't know if this means anything but I wrote down these values from last night as well and the value of Q has changed since then, that is all. Also mine values did not appear D: S: C: as in your post but appeared A: G: D:.

Thanks for your help.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Could I have you delete a portion of the system update installed on your console and reinstall the update. Here's how:

Turn off your console. Press and hold the sync button (the small one you use to connect your wireless controllers). While holding press the power button to turn your console on. Continue to hold the sync button until the console is completely booted up.

Go to System Settings and choose storage.

On your controller, press the following button sequence:

    Press the left bumper.
    Press the right bumper.
    Press the X button.
    Press the left bumper.
    Press the right bumper.
    Press the X button. 

Post back and let us know that goes and we'll go from there 

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I have followed your steps and reinstalled the update. Shall I now continue to use Xbox Live to see if I am disconnected again?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Please do and let me know how that goes.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

After 20 minutes the same thing occurred and I lost connection to Xbox Live. When initially trying to reconnect I still get the 80151904 error code.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Is your console directly connected to the HomeHub?

If you have configured Port Forwarding or DMZ on your router, clear those entries and make sure UPnP is ticked enable. Save/Apply and follow the steps up front.

Power off the HomeHub for a couple of minutes. Power on the HH and wait one minute for it to connect properly. 

If you have a different Ethernet cable, this could be a good time to try with a different cable, if the one you use has become faulty.

Let me know how that goes. 

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.