Can't connect to XBL on 1st Generation console

What Country/State/Province do you live in? U.S
Modem brand & model number: Toshiba PCX2600
Router brand & model number: NetGear WNDR3400
Network Connection Type: Wireless/Wired: wired
If Wireless, what type of encryption are you using? 
Things you have tried: everything in the XBL trouble shooting walkthrough
Is UPnP Enabled? Yes/no/Unknown: Unknown
Is NAT Type Open? : no
Any Error Codes you encounter: none
What type of internet do you have? Cable/DSL/T1/3G? : cable
Who is your ISP(Internet Service Provider)? Time Warner
When you run "Test Xbox LIVE connection" what is the exact message shown on screen?

Xbox cannot obtain an IP adress from your router.

I have a first gen. console and i can connect to XBL! Yesterday around 6:00 central standard time(Texas) my xbox randomly disconnected from XBL. then about an hour later my cable/internet and Playstation lost connection. Today my dad bought a new router and everything works just fine! EXCEPT for my xbox!

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 59 Applies to:

EDIT: My UPnP IS enabled

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

when you say first gen console do you mean the xbox or the xbox 360?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

i mean the first gen. xbox360 as the regular xbox's xbox live has been shut down

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

yeah thats why I was asking, sorry was a long day at work.  I assume you have already tried manual IP settings and an alternate MAC address in the console, if these both didn't work I would suggest turning off the wireless security temporarily and seeing if that helps.  Also do you use any non-microsoft headsets?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi,

 

Please go into your Network settings on the Xbox and run the restore to factory defaults setting, wait for it to complete, power off the Xbox, power on and try again.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I skipped this step as it is one of the basic ones in the troubleshooting and xRampage said he has done everything there.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.