Can connect to Live but can't play multiplayer. Yes, i got Gold.

Anyway, here is how it is: When i connect my Xbox to the router, i can connect to Live but i can't play a single game. Though i can chat with friends and such.

But when i connect my Xbox directly into the modem, it works perfectly. I've had this problem ever since i started with Live.

It's nothing major but I have grown tired of stealing the Internet from everyone else in my family every time i want to play.

I have opened my router configuration and allowed  the Xbox to connect. Now I'm thinking maybe my router is unsupported?

The router model ID: ZyXEL P320 W .

Modem: P660H - DI Triple Play modem.

And I'm connecting with a ethernet cable.

Thank you.

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 1 Applies to:

Hi,

You actually have two routers which is causing your NAT issues (known as double NAT)

Do you need two routers? Can't you just replace your P660H with a wireless router if you need wireless connectivity?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

You can also set the router built into the modem to "bridge" mode in order to keep it from handing out addresses.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.