360 Starts Initial Setup Wizard When Trying to Sign Into Xbox Live

Evertime I sign into an oline profile the initial setup wizard starts. It only happens to my live profile as the offline profiles work fine.

 

Question Info


Last updated July 4, 2018 Views 3 Applies to:

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

i am all so having a similar problem as well and so far iv not been able to find any answers online, sort of glad i'm not the only one its happening to. I'm hoping that maybe it will end up sorting itself out.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

How many profiles is this occurring with? Have you tried recovering the profile, to see if that resolves the issue? If not, please do so now.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

OK Now it will not allow me to fully recover my profile. It's stuck at signing in. Also every time I reboot, it starts with the "Welcome Channel".

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

i cant recover my profile either, im thinking that maybe my HDD is a bit f***ed so im unsure if ill just need to get a new one or not

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Can you both try booting up the console with the HDD removed?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

all ready tried that and still have the same problem there's no change when i boot up the console with out the HDD in

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

When I boot it without the HDD it works fine. However if there is any profile on any device it will boot into the Welcome channel. Now when I try to sign into Live with the recovered gamertag it gets stuck at "signing in" until I push "B". Then it will sign to the 360 but not live. I have recovered the tag to an MU, USB and different HDD all with the same result.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

What happens when you try and connect to LIVE with no memory device attached? Are you able to connect without issue? If so (and just to be sure), are you still unable to recover the gamertag at that point?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

It connects to live, will dowload most of the profile, then my problems start over. The only way it loads dirextly to NXE is without any device (HDD, MU, USB device) plugged in or one without any profiles stored on them. If I select a non live profile that profile will sign in to the 360, but when I use a live profile it screws up.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Would it be possible for a friend to try recovering their LIVE profile to your system on some of the memory devices you're using? You said you used two HDDs? What size were they, out of curiousity?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.