nie możesz grać w gry dla wielu graczy ze względu na ustawienia twojego konta

Witam. Dzisiaj zakupiłem usługe Xbox Game Pass Ultimate (do użytku na PC) na moje konto, pobrałem grę Sea of Thieves na PC, jednak gdy ją włączyłem, ukazał się komunikat o treści:
"Zmień ustawienia by grać

nie możesz grać w gry dla wielu graczy ze względu na ustawienia twojego konta. Aby to zmienić przejdź swoich ustawień prywatności i zabezpieczeń online w witrynie Xbox.com"Image

więc udałem się do ustawień prywatności i przeniosło mnie na tą stronę:

Imagewięc tak jak mi kazano kliknąłem w przycisk "Prywatność i zabezpieczenia online", mając nadzieje na to że będę w końcu mógł zagrać w  Sea of Thieves, przeniosło mnie z powrotem na tą samą stronę. Próbowałem wchodzić na tą stronę kilka razy, jednak nie udało się otrzymać oczekiwanego rezultatu.

Witam

nie widzę odpowiedzi więc zamieszczę swoją bo udało mi się ten problem ogarnąć po wielu godzinach szukania i próbowania...

W moim przypadku problem wynikał z tego, że konto, na którym była kupiona gra Sea of Thieves było kontem osoby niepełnoletniej i domyślne ustawienia gry multiplayer były ustawione na blokowanie takich gier.

Powyższy problem rozwiązałem instalując na swoim telefonie aplikację Xbox Family Settings (link do sklepu Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.xboxfamily).

Po zalogowaniu się do aplikacji na konto rodzica!!! miałem możliwość włączenia/zezwolenia na grę online swojej nieletniej córki (jedna z opcji podczas pierwszego uruchomienia aplikacji pozwalała na taki wybór).

W razie jeśli ktoś przegapił tą opcję przy pierwszym uruchomieniu aplikacji, można to zrobić 'ręcznie' klikając w nazwę użytkownika dziecka, następnie wybierając Ikonę Trybika (Ustawienia), scrollując do sekcji Multiplayer i tam, po kliknięciu wybraniu opcji 'Pozwól'.

Mam nadzieję, że moja podpowiedź pomoże innym osobom nie stracić tyle czasu ile ja straciłem na znalezienie tego rozwiązania.

Pozdrawiam

24 people found this reply helpful

·

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

Witam. Dzisiaj zakupiłem usługe Xbox Game Pass Ultimate (do użytku na PC) na moje konto, pobrałem grę Sea of Thieves na PC, jednak gdy ją włączyłem, ukazał się komunikat o treści:
"Zmień ustawienia by grać