Not all computers appear in My Network Places

I have seen a few similar problems in these forums but not mine exactly. I have a home network with a desktop PC running XP Pro, a laptop running XP Home and another laptop running MCE.

Under My Network Places, XP Pro can see itself, and the two laptops and I can access the shared files instantly. XP Home can see itself and XP Pro, but not MCE, and likewise, MCE can see itself and XP Pro, but XP Home. If I go to View Workgroup Computers, all 3 appear in the list no matter which computer I'm on, but if I click on say MCE it literally takes about 3 minutes to appear. Then the shared files are instantly accessable but it takes another 3 minutes to close. This is the same from either laptop, and only marginally faster from the desktop. The Desktop is cabled connected to a wireless modem/router and the laptops are wireless, all using Windows to manage the connection.

Why don't all 3 machines appear on each machine and why is the connection so slow via "View Workgroup Computers"?

 
Question Info

Last updated June 27, 2018 Views 14,300 Applies to:
Answer

Hi kaygee46,

Which security software is installed on your computer?

Let’s follow these methods and check if it helps.

Method 1

If possible, you may try to uninstall the security software by using the software removal tool from the manufacturer’s website in any one of the machine. Thereafter, check if the issue persists.

Method 2

You may follow these steps and check if the issue persists.

a. Open Control Panel > Network and Internet Connection. Click on Network Connection.

b. Right click on the Local Area Connection (LAN), click on Properties.

c. Click on Install button, select Protocol and click on Add.

d. In the Select Network protocol window, select the third protocol and click OK.

e. Close the open windows and restart the computer.

Hope the information helps. Please post back and let us know.

Regards
Debleena S
Microsoft Answers Support Engineer
Visit our Microsoft Answers Feedback Forum and let us know what you think.

 

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.