Question

Q: Vista/No Sound/Failed to play test tone This thread is locked from future replies

i have recently upgraded to vista and found out that i have no sound. the driver (vista version) for my on board sound card seems fine but when i try to play a song on windows Media Player, i get a msg of  "Windows Media Player encountered a problem while playing the file. For additional assistance, click Web Help."  and i also get a "Failed to play test tone" msg when i try to test my speakers. i thought it was because of vista dosent support my crappy on board sound card so i got a new one.

 

i have just installed a Creative Audigy SE and have downloaded the driver for windows vista. again, in device manager, everything seems fine, the driver is fine, the device is working. but i still get the "Windows Media Player encountered a problem while playing the file. For additional assistance, click Web Help." when i try to play a song, as well as the "failed to play test tone" msg when i click on the Test button. please help me, i am tired of using a computer with no sound.

Answer

A:

This forum probably isn't going to be so helpful with the no-sound issues.  My usual suggestions are to fiddle with drivers and so forth, but I think you're way beyond that.  You might want to try the pro audio forum (http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowForum.aspx?ForumID=351&SiteID=1), even though that technically isn't the right place for audio support issues either...
This posting is provided AS IS with no warranties and confers no rights. -- Becky Weiss

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Answer

A:

the solution is at the end of this thread:

http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=2155198&SiteID=1

 

basically, vista is...

d.thorek

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.



 
Question Info

Views: 84936 Last updated: December 26, 2017 Applies to: