Computer running slow after performing system restore.

Original title: i performed a system restore and a dell restore...after i successfully completed the retore. windows is running slor..do i need to reinstall windows7?

after about 5 mintes or so, then after hitting alt con del and ending certain processes, then everything run smooth

 

Question Info


Last updated June 20, 2019 Views 27,018 Applies to:
Answer
Answer

Hi,

1.    Why exactly did you perform system restore?

2.    Are you running Windows Vista or Windows 7 operating system?

 

Method 1: Run the fixit provided in the following link and check if that helps.

‘Fix Windows system performance problems on slow Windows computers’

http://support.microsoft.com/mats/slow_windows_performance/

 

Method 2: Follow these steps and if the issue persists.

 

Step 1: Try to boot into safe mode and check if the computer runs slow. Refer the following link to boot the computer in safe mode

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Start-your-computer-in-safe-mode

 

 

Step 2: If the issue does not occur in safe mode then, start the computer in clean boot to check if any third party program is causing the issue. To configure your computer to clean boot refer the following link.

 

http://support.microsoft.com/kb/929135

 

Note: After you have finished troubleshooting, follow step 7 in the article to boot to normal startup.

 

You may also optimize Windows Vista and check if that helps.

‘Optimize Windows Vista for better performance’

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Optimize-Windows-Vista-for-better-performance

28 people were helped by this reply

·

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.