Windows Media Player timing problem?

Hi,

Recently I've hit a problem with playing DivX and XVid files on a box recently updated to Windows 7 32-bit Home.
The WMP 12 plays the files normally until I try to navigate using the players progress bar. If I move it forward, the player freezes for a while (a minuet or so) and after that video seems ok, but sound is way out of sync. If then I move the bar back, it starts playing video at a higher speed and sound is obviously out of sync again. I've tried to reinstall the codecs. Didn't help. The same files are playing on another box just fine. Also, I've noticed that when I open properties of the files in WMP, it shows blank fields for audio and audeo codecs.
What can cause this kind of behavior? What can I do to troubleshoot the prob?

Thanks in advance.


 

Question Info


Last updated March 16, 2018 Views 2,432 Applies to:
Answer
I found a solution that worked for me. I installed a codec called K-Lite with AC3 Filter. The problem was occuring with Dvix/Xvid files that contained AC3 audio. It seems that windows media player default audio codec has some issues when you skip ahead or reverse the video. Once I installed these codecs the problem is gone.

Here is the link http://www.codecguide.com/

Cheers!

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.