How can I stop the TBIA error message

I have not installed new or updated software.

Between a shut doen in the morning and boot at night, I am now getting th error message "TBIA - The Data is invalid".

Can you advise on how I fix & remove this error notificatin?

Mike

 

Question Info


Last updated April 10, 2019 Views 17,348 Applies to:

HI Musocas

Thank you for posting query on Microsoft Community.

 

From you description I understand that you want to remove error notification.

 

I suggest you do a system restore and check.

 

refer to the link for system restore.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Restore-system-files-and-settings.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/System-Restore-frequently-asked-questions.

 

I also want you to check this thread for this error.

http://forums.m-audio.com/showthread.php?17694-Another-TBIA-The-data-is-Invalid-Message&s=bdef51d152d4f22b09b3f2c84579723c

 

Note: Using Third Party Software, including hardware drivers can cause serious problems that may prevent your computer from booting properly. Microsoft cannot guarantee that any problems resulting from the use of Third Party Software can be solved. Using Third Party Software is at your own risk

 

Hope this information is helpful and let me know if you need any further assistance.

 

2 people were helped by this reply

·

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Hi Shuiaba,

 

I did a system restore with no success.

I have removed from Msconfig / Start up /, the Avid check box setting.

This has stopped the TBIA data error appearing.

I am not in a position to test the Maudio Fast Track Pro control panel etc at present.

 

I do have a follow on question??????????????

I am not up on virtual drivers etc.

How do I check if therer is one interfering as suggested in the suppport threads?

What steps do I take to remove a vitrtual driver that may have caused this so I can enable the Avid tooll bar at start up again?

 

With thanks for your reply,

Mike

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.