network icon says "no internet access" but i am connected

Hey guys,

so I'm having a bit of an issue. I'm running a fresh install of win7 for over a week without any problems. Yesterday, for no apparent reason (ie. no updates, no modifications, no new software install...really NOTHING) my network access icon on the bottom right taskbar has a yellow triangle over it and says i have "no internet access" even though i clearly have internet.

I probably wouldnt be worried too much if it was just a wrong icon, but the problem is, software that check for updates and checks to see if im online keeps saying im offline and can only work in offline mode.

This is causing a serious issue.

Any1 have any clues how to fix this?

I run Kasp Antivir 2010 and thats about it. No other wierd or free software...no extra firewalls nothing. I just dont get how it can just happen from 1 day to the other.
Oh and the whole win7 "Troubleshoot" didnt detect any problems.

cheers.

M.
 

Question Info


Last updated March 29, 2020 Views 358,836 Applies to:
Answer
Answer

 

Hi,

If the issue persists then, create a Windows user account and check if this issue occurs with the new user account.

Refer the link to create a new user account.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Create-a-user-account

To fix the corrupted profile follow the steps mentioned in the following article.

‘Fix a corrupted user profile’

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Fix-a-corrupted-user-profile

205 people were helped by this reply

·

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.