"Your video card is missing a driver."

Hello, I have an XFX Radeon 5850 as my video card. It is fully updated to the latest 10.3 drivers from the AMD website. However, Windows 7 feels the need (not sure if this was after an update, but more than likely because this was never there before) to tell me I need to install a driver. This is the only notification that the action center is giving me. But it doesn't stop there, it's also telling me that my video card is the "5700" series, sorry Windows 7, but you're wrong. Since it's a 5850, it is clearly in the 5800 series.

Here is the page copy/pasted:

-------------------------------------------------

 
Download and install the driver for your video card

Your video card is missing a driver.

The model name of your video card is Radeon HD 5700 Series.

------------------------------------------------

 

Here's the funny thing, DxDiag recognizes that I have a 5800 series!

 

Another copy/paste:

-----------------------------------------

---------------
Display Devices
---------------
          Card name: ATI Radeon HD 5800 Series
       Manufacturer: ATI Technologies Inc.
          Chip type: ATI display adapter (0x6899)
           DAC type: Internal DAC(400MHz)
         Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_6899&SUBSYS_29701682&REV_00
     Display Memory: 2797 MB
   Dedicated Memory: 1014 MB
      Shared Memory: 1783 MB
       Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)
       Monitor Name: Generic PnP Monitor
      Monitor Model: COMPAQ FS7600
         Monitor Id: CPQ1461
        Native Mode: 1024 x 768(p) (84.997Hz)
        Output Type: HD15
        Driver Name: atiu9p64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,atiu9pag,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Driver File Version: 8.14.0001.6099 (English)
     Driver Version: 8.712.0.0
        DDI Version: 10.1
       Driver Model: WDDM 1.1
  Driver Attributes: Final Retail
   Driver Date/Size: 3/2/2010 20:06:34, 28160 bytes

--------------------------------------------

 

 

Now tell me what is going on here!

 

Question Info


Last updated March 13, 2018 Views 2,363 Applies to:
Answer
Although technically still in beta, try the 10.4 Catalysts:  http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATI-Catalyst-10-4-a-Hotfix.aspx

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.