Autoplay not working in Window 7 Professional (64-bit)

Autoplay not working.  After searching the forums have taken the following steps, all with the results being the same.

Autoplay Panel:

1) Reset to default, closed panel and recycled the machine.

2)Set each desired option for the appropriate program(s) and recycled machine.

Regedit:

1) Exported registry as backup.

2) Adjusted HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services/cdrom/AutoRun -- to a value of (1).  Exited regedit and recycled machine. Note: The item listed below Autorun (AutoRunAlwaysDisable) contains a list of devices. Since several of the devices listed are the brand name of my BD-ROM DVD/CD Writer, could this be the cause of the problem?  If so, how do I modify the list so that Autoplay will function?

 

Question Info


Last updated October 31, 2018 Views 28,905 Applies to:
Answer

Hi,

Put the system in clean boot. Follow the steps mentioned in the article given below to configure the system in clean boot.

How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7

http://support.microsoft.com/kb/929135

Note: After you have finished installing, follow step 7 in the article to boot to normal startup.

 

Thank you and Regards.           

Thahaseena M
Microsoft Answers Support Engineer.
Visit our
Microsoft Answers Feedback Forum and let us know what you think.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.