Asus T100 transformer tablet running Windows 8.1 - startup issue

Hi all,

I'm having an issue where if I restart the tablet it gets stuck between shutting down and starting up leaving me with a black screen. I usually then have to soft reset it by holding the power button down for 10 seconds after which it starts up as normal. It sometimes does this after a regular shut down or even sometimes after it's just been asleep. I have done several factory resets slowly installing windows updates, programs, everything I can think of to no avail. This is the third tablet (2 replacements) so I'm thinking it's not a hardware issue. Asus don't think it's a known problem and I've trawled the net but I haven't found many others having this issue. Any help or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks.

 

Question Info


Last updated July 20, 2019 Views 88,753 Applies to:
Answer
Answer
Hi everyone,

I have faced the same problem. But yesterday I tried to update Bios to last version (216) from http://support.asus.com.tw/. Asus Live Update in my T100 dosn't show this update, it is necessary to download it from web pages. 

After Bios update everything looks OK, no problems after reboot or sleep.

3 people were helped by this reply

·

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.