Windows 10 update fails with 0x80070002 0x3001a

Hi all,

I'm trying to upgrade a Thinkpad T520 windows 7 to windows 10. It fails repeatedly with the same error. I have tried from windows update and the ISO (no difference), and have been through noumerous of the published checks&changes.

Ends up with restoring the old windows.

last lines in the setuperr file below .. this seems to be the culprit: 

SPUpgradeSecurity: error in SceSetupSystemByInfName processing upgrade template

What do i look at? Other machines here went through the upgrade first time.

/James

2015-08-13 12:00:30, Error      [0x080863] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::COMGenericThreadingHostThreadProc: LoadAndRegisterServerInThreadContext() failed hr=0x8007007f.[gle=0x0000007f]
2015-08-13 12:00:30, Error      [0x0808ff] MIG    COutOfProcPluginFactory::CreateInstance: m_currentHostSurrogate->LoadDllServer(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\ReplacementManifests\Microsoft-Client-License-Platform-Service-Migration\ClipMigPlugin.dll, {6014E67F-2537-48F9-951D-D29D720523E1}, 0) failed, hr=[0x8007007f].
2015-08-13 12:00:42, Error                        CSetupAutomation::Resurrect: File not found: C:\$Windows.~BT\Sources\Panther\automation.dat[gle=0x00000002]
2015-08-13 12:00:42, Error                 SP     CSetupPlatform::ResurrectAutomation: Failed to resurrect automation: 0x80070002[gle=0x00000002]
2015-08-13 12:01:03, Error                 MOUPG  CDlpManager::AsyncSerializeDisable(471): Result = 0x80070216
2015-08-13 12:13:01, Error                        CDiagnosticsHelper::SetDeferredSQMStartTime: Attempting to set a deferred SQM datapoint start time in an invalid SQM session[gle=0x000000b7]
2015-08-13 12:14:37, Error                        CDiagnosticsHelper::SetDeferredSQMEndTime: Attempting to set a deferred SQM datapoint end time in an invalid SQM session
2015-08-13 12:23:34, Error                        [SetupPlatform.exe] ReAgentXMLParser::ParseConfigFile (xml file: D:\Recovery\ReAgentOld.xml) returning 0X3
2015-08-13 12:25:02, Error                 SP     SPUpgradeSecurity: error in SceSetupSystemByInfName processing upgrade template. Error: 0x80070002
2015-08-13 12:25:02, Error                 SP     Cannot apply the security template for the new OS. Error: 0x80070002
2015-08-13 12:25:02, Error                 SP     Operation failed: Upgrade security. Error: 0x80070002[gle=0x000000b7]
2015-08-13 12:25:02, Error                 SP     Operation execution failed: 26. hr = 0x80070002[gle=0x000000b7]
2015-08-13 12:25:02, Error                 SP     Operation execution failed.[gle=0x000000b7]
2015-08-13 12:25:02, Error                 SP     CSetupPlatformPrivate::Execute: Failed to deserialize/execute pre-FirstBoot operations. Error: 0x80070002[gle=0x000000b7]

 

Question Info


Last updated September 18, 2019 Views 3,503 Applies to:
Answer
Answer

Fixed it!

I tried every fix found on the net and others, no luck.

A reset of the windows 7 security fixed it:

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose
net localgroup users USER /add

replace USER with your user.

Then windows 10 installed fine!

14 people were helped by this reply

·

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.