VPN not working on Windows 10 1903

I am an IT technician at an IT company. One of our clients has asked us to install a fresh version of Windows onto 6 of their PCs.

These PC's are old PC's that they do not use - meaning that they have had a fresh version of Windows installed onto them. This has been upgraded to 1903. I have attempted to setup a VPN connection in order to connect the PC's to the company's domain. When doing so, the VPN connection just hangs on 'Connecting to vpn'

I know 1903 is still very new into the world, but wondering if anyone knows how this issue can be resolved?

 

Question Info


Last updated October 16, 2019 Views 18,753 Applies to:

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

This is still an issue. Anyone come up with a fix or is there going to be a patch to fix this?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

This is still an issue. Any resolution or patches yet?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

It is - the last I read that it was to be resolved in another update end August early Sept but truly, who knows? Seems like their recent backdoor security issues are bigger fish to fry. 

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

any update?

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

As you had fresh installed Windows on your old PC, then this might be an issue related to drivers. Also the VPN not working issue is related to drivers (WAN Miniports). This driver is used for several types of network connection like WAN Miniport (IP), WAN Miniport(IPv6) & WAN Miniport (PPTP) used for VPN connections.

So, try reinstalling it, also confirm the third party antivirus and virus are not conflicting with it. Despite this if you are using the business network connection than contact the network administrator as they may help

Source: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-10-pro-1903-l2tpipsec-psk-vpn-not-working/5ba0f315-9c01-462b-bba9-b2a05578a81b

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

the easyest way i found to get vpn workinng with 1903 is to use rasphone just type rasphone after clicking the windows button it all becomes clear

2 people were helped by this reply

·

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

As stated in earlier posts, this issue IS caused by Windows' failure to display the credentials dialog prompt when using the system tray to initiate a VPN connection. If initiated via System Settings or using the Rasdial command all VPNs connect successfully. It would seem by saving your credentials via Rasdial or System Settings that the credentials prompt would no longer be required. Unfortunately this is not the case. In order to use the System Tray to initiate a VPN connection successfully you will need to make sure the "Remember my credentials" box is checked for each VPN adapter setup in the Network Connections control panel. Once the credentials are saved using the System Settings connection method, connecting via the System Tray will be possible for future connections. This is definitely not a fix but a workaround. Hopefully Microsoft will resolve this issue soon.

In summary:

System Settings -> VPN -> VPN connection -> Advanced Options -> Edit

     add Username and Password to the connection profile -> check box for "Remember my sign-in info" -> SAVE

Next do the following

Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings

     right click desired VPN adapter -> Properties -> Options tab -> check box for "Remember my             credentials" -> OK

I hope this helps clear up the confusion as to how to workaround this frustrating issue. 

2 people were helped by this reply

·

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

Мне помогло отключение сетевой службы Xbox Live.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

It obviously has nothing to do with XBox Live. Especially since non of my installs have anything related to XBox in them. All of the XBox components have been stripped out.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

I am having the same problem.  I have the latest install but it will not install the SBL module.  I have 1903.  I was able to install the entire program plus the module, as long as its a pc 1809 and before.  otherwise, no go on 1903.  ive tried compatibility mode and no go.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.