Logitech Webcam c920 - microphone not working, but video working fine

In answer to

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings-winpc/logitech-c920-webcam-microphone-does-not-seem-to/df1ebadf-17f4-463e-8e58-ab6d296de745

which has been locked without any meaningful reply, I want to share what helped me with that particular problem

(c920 video working fine, but no audio from webcam mic on Windows 10 OS Name:  Microsoft Windows 10 Pro OS Version: 10.0.17134 N/A Build 17134)

what i tried before:

- plugging/unplugging device from/to different USB ports

- uninstalling CAMERA driver, then restarting

- unsinstalling LWS software

- unticking Skype's Autmoatic mic volume control

- ticking all permissions for Camera and Microphone in Privacy settings

what helped:

going to device manager - > audio inputs and outputs -> Microphone (HD PRO c920 Webcam) and UNINSTALLING it (Uninstall device...) and the restarting the PC

after the restart Webcams audio miraculously came back!

I will try to reinstall LWS and see if it has any influence, will keep you posted

Hope this helps somebody.

Was this discussion helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this discussion?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this discussion?

Thanks for your feedback.

I am having the same exact issues with also having tried the same troubleshooting steps. 

Microsoft. Please help.

195 people found this reply helpful

·

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

Thanks @baranello,

That approach worked for me as well. In fact, I didn't restart the PC after removing the device; I just unplugged the C920 and re-plugged it. And bingo, the microphone was back.

I find Windows frequently forgets USB-connected devices and requires disconnecting and re-plugging. Really annoying. This has been the case in all Windows versions up and including 10. Microsoft should redo the USB device management.

225 people found this reply helpful

·

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

 
 

Discussion Info


Last updated April 8, 2021 Views 46,031 Applies to: