Driver Not Installing for Wi-Fi Adapter

My computer recognizes the EW-7811Un Edimax adapter as a "802.11n WLAN Adapter". However, the driver states that it is "not configured correctly. (Code 1) The system cannot find the file specified." When trying to update the driver, the driver states that the "The system cannot find the file specified." Afterwards, the device manager shows the device as an unknown USB/ Is there anyway to solve this issue such that the device can be used?

The device log states the following: 

"

     dvi:                Default installer: Enter 01:22:43.488
     dvi:                     {Install DEVICE}
     dvi:                          {Writing Device Properties}
     dvi:                               Strong Name=oem51.inf:ac38b466bd099acf:RTL8192cu.ndi:1027.4.912.2016:usb\vid_7392&pid_7811
     dvi:                          {Writing Device Properties - Complete}
     inf:                          AddService=RtlWlanu,2,RtlWlanu.Service,RtlWlanu.EventLog  (netrtwlanu.inf line 455)
     dvi:                          Add Service: Modified existing service 'RtlWlanu'.
     inf:                          AddService=vwifibus,,vwifibus_Service_Inst  (netvwifibus.inf line 76)
!!!  dvi:                          Add Service: Failed to modify existing service 'vwifibus'.
!!!  dvi:                          Error 2: The system cannot find the file specified.
!!!  dvi:                          Error while installing services.
!!!  dvi:                          Error 2: The system cannot find the file specified.
!!!  dvi:                          Cleaning up failed installation
!!!  dvi:                          Error 2: The system cannot find the file specified.
     dvi:                     {Install DEVICE exit (0x00000002)}
!!!  dvi:                     Cleaning up failed installation (00000002)
!!!  dvi:                Default installer: failed
!!!  dvi:                Error 2: The system cannot find the file specified.
     dvi:           {DIF_INSTALLDEVICE - exit(0x00000002)} 01:22:43.551
!!!  dvi:           Error(00000002) installing device!
!    dvi:           Queueing up error report for device install failure.
     dvi:      {Install Device - exit(0x00000002)} 01:22:43.582
     dvi: {Core Device Install - exit(0x00000002)} 01:22:43.582
<<<  Section end 2018/05/14 01:22:43.582
<<<  [Exit status: FAILURE(0x00000002)]

"

Hi thuda10,


To troubleshoot the error code that you're getting, kindly follow the steps provided on this link and see if it resolves your concern. Refer to the article Code 1 "This device is not configured correctly. (Code 1)".


Get back to us if you need further assistance.

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

 
 

Question Info


Last updated March 24, 2021 Views 1,942 Applies to: