Wireless Sync To Zune: Connects to Zune but unusably slow.

My Samsung Omnia7 just does not sync with Zune wirelessly.

It syncs very fast via the USB but Wirelessly it just doesn't work.  It connects to Zune wireless when the phone is on charge, but when trying to sync anything it does nothing.  It says Syncing 0% and nothing happens.

I once left it syncing overnight a total of about 8+ hours and I think it synced 2 songs.
The phone uses my wireless network very well when using the Internet.  Free speed tests show its getting download speeds of 9mb and upload of about 3mb.

So far I have tried the following.
Reset the phone back to factory settings and reconnected the phone to Zune.
Uninstalled Zune on my PC and installed it again.
Unlinked my phone from my main computer (Windows 7 pro) and installed Zune on my laptop (Vista Home Prem) and tried that to sync, but the same issue.  I have also done the same with a PC running XP SP3 with the same result.

Could this be a fault with the phone itself?  Or should I wait to see what happens when the first update arrives?

Thanks for your help.
 

Answer
Answer
My issue was resolved by the last update to the phone.

Did this solve your problem?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for marking this as the answer.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this response?

Thanks for your feedback.

 
 

Question Info


Last updated February 27, 2018 Views 641 Applies to: