Realtek HD ALC892 - DTS Connect not working

I cannot activate the DTS Connect output. If I choose it and try to play the test tone, I receive an error: "Error during playback" (German: "Fehler bei der Wiedergabe") or "This device doesn't support that sound format".

Settings:

DTS + DD + 48,8 khz activated and working with 2 channels, 16 Bit, 44.100hz.

"Virtual Sorrund" has no effect.

Using the standard driver that came with build 10041 / Windows Update, not the Realtek drivers.

|

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

As usual, apologies for the cross-thread copy/paste, just trying to get this message out quickly. :-)

Okay folks, (hopefully) some good news for you! The new Insiders flight should have the Dolby Digital/DTS fix in it. I'd really love it if you could put this fix through it's paces this weekend, hopefully watch some wicked good movies in all their audio glory, and let me know Monday how things went.

Thanks for being so patient, and please let me know if we got it right!

John W [MSFT]

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

How do I download?

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

Playing games would be a better test.

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

Yeah, good question, what is the easiest way to get this fix?

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

Hey John,

Thanks for the update! Nothing better than playing with a new build over the weekend. BTW, for those that aren't getting the update MS has posted the .ISO @ >link<

So I clean installed 10547 and the first thing I did was download and install the latest Realtek driver v6.0.1.7599.

Results:

NO Bueno . . .

Could it be the driver? I'm going to go through the DTS/Dolby hacks just to make sure that this new driver is a good fit for my hardware (Realtek ALC892 @ Intel Wildcat Point PCH - High Definition Audio Controller).

Will check back. Hope to hear good news from someone else.

Victor

Viva la weekend :-)

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

Says that it enables the Dolby Digital Plus codec but no fix for Dolby Digital Live or DTS.

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

As usual, apologies for the cross-thread copy/paste, just trying to get this message out quickly. :-)

Okay folks, (hopefully) some good news for you! The new Insiders flight should have the Dolby Digital/DTS fix in it. I'd really love it if you could put this fix through it's paces this weekend, hopefully watch some wicked good movies in all their audio glory, and let me know Monday how things went.

Thanks for being so patient, and please let me know if we got it right!

Dolby Digital Plus or Dolby Digital Live?

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

Build 10547: I have Windows 10 Creative drivers for my Creative Omni 5.1. Failed to play test tone still a problem in the latest insider build.

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

I am beginning to wonder if MS actually worked on this issue. Nothing has change. All the faults remain unresolved. Nothing has been fixed.

John, how can this be? From weeks to months this issue has been a pain, but yet, even after a lengthily QA session, this issue remains outstanding.

How are these tests conducted? Do the testers have knowledge of how this is suppose to work?

This build needs to be send back to the chopping block as a dead app.

This continues to leave a sour note to the customers.

Don't back down when you are right!

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

I'm still enjoying DTS Connecton Win 8.1.  It's all about productivity... and, Win10 doesn't cut it for me.  At least, not yet.

Was this reply helpful?

Sorry this didn't help.

Great! Thanks for your feedback.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback, it helps us improve the site.

How satisfied are you with this reply?

Thanks for your feedback.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

* Please try a lower page number.

* Please enter only numbers.

 
 

Question Info


Last updated June 29, 2021 Views 36,757 Applies to: